top of page

Terminsstart

Nu är det dags att damma av lurarna, smörja ventilerna, lägga rören i blöt och få fart på ambisen, på måndag börjar vi repetera igen. Som vanligt ses vi i replokalen uppvärmda och klara när Anders slår in den första låten 17:00, han har lovat att inte slå av efter några takter utan vi skall få spela hela 😉

 

Styrelsen har jobbat under ledigheten med planeringen av vårens aktiviteter och förutom att norrmännen redan nu ser fram mot att få höra oss den 17:e maj, som i år är på en söndag, har vi en turné inplanerat till Dalarna första helgen i Maj. Detta informerades om redan innan jul.

 

SOF

Musikkåren har blivit medlem i Sveriges Orkesterförbund, http://www.orkester.nu, vilket bland annat innebär att alla medlemmar kommer få tidningen Musikant hemskickad fyra gånger per år, samt att vi kommer att kunna handla noter, mappar mm. hos dem för ett rabatterat pris. Dessutom kommer kåren kunna låna noter ut deras notbibliotek samt möjlighet att delta på deras kurser och evenemang.

 

Med öra för orkester

En av de satsningar som SOF har gjort är ett projekt som handlar om hur man kan få till en bra repetitionsmiljö för att undvika hörselskador o dyl. Inom ramen för detta projekt har man utbildat så kallade ljudskyddsombud som man kan använda sig av. Vi har bokat in Andreas Forsman, som är ljudskyddsombud och ansvarig för Stockholmsregionen, till repetitionen den 20:e januari för en föreläsning. Det är flera som jag har pratat med som berättat att dom haft motsvarande besök i andra orkestrar och att det varit väldigt lärorikt och nyttigt. För de som vill finns det en hel del att läsa om det på deras hemsida http://www.orkesterora.nu/

 

Årsmöte den 17:e februari.

Måndagen den 17:e februari kommer årsmöte för föreningen hållas i replokalen med start 17:00. Efter mötet kommer det som alltid att bjudas på enklare förtäring och dryck. Förslag till motioner att behandlas av årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 14 dagar före årsmötet.

 

Bjursås den 1-3:e maj

Vi jobbar med att få allt på plats vad gäller resan till Bjursås i Dalarna. Vi har fått en spelning i Bjursås kyrka den 3:e maj på eftermiddagen och möjlighet att öva lite i kyrkan mellan gudstjänsten och vår konsert. Vi har ännu inte bestämt vilken tid konserten skall börja eftersom vi inte riktigt vet när vi kan komma in i kyrkan. Tanken är dock att den skall starta så tidigt som möjligt så att vi kan komma iväg hem till Stockholm i tid och inte komma hem mitt i natten.

 

Inkvarteringen blir antingen i Falun på hotell eller i stugbyn som tillhör Skicenter i Bjursås. Vi har bett om priser från båda håll och försöker få dem att ge oss billig övernattning som möjligt. Bor vi i Falun har vi ca. 15 km till övningslokalen i Bjursås men ett bekvämare boende. Om vi bor i Bjursås slipper vi den resan men bor och äter o andra sidan lite enklare. Vi jobbar på båda alternativen och priset kommer att få avgöra en hel del. Som det ekonomiska läget ser ut nu kommer kåren att bjuda alla på resa, övernattning och mat. Som vanligt tillkommer troligen en avgift om man vill ha enkelrum.

 

Räkna med avfärd från Stockholm fredagen den 1:a maj vid 15:30 och hemkomst på söndagen senast 22. På måndag kommer det att finnas en spelorder för resan som alla får fylla i. Det allra viktigaste är att ni som redan nu vet att absolut inte kan åka med meddelar detta så vi vet hur vi skall lägga upp planeringen.

 

bottom of page