top of page

Info nr: 1   2017-03-05

 

Hej!

 

I fäders spår för framtids segrar

 

Tittandes på det 95a Vasaloppet skriver jag detta första informationsblad. Tanken är att via e-post framöver återkommande skicka ut information till kåren. Informationen kommer även att läggas på hemsidan samt skrivas ut på papper för dom som inte är uppkopplade digitalt.

 

Nya Styrelsen

Den nya styrelsen är nu på plats och rollerna har fördelats på följande sätt:

 

Ordförande:    Per-Ola Eneroth (Vald vid årsmötet)

V. Ordf:             Danny Bernhardsson

Kassör:              Ingvar Hällerståhl

Sekreterare:   Cajsa Persson

Ledamot:          Kerstin Lindmark

Suppleant:       Alf Levinsson

 

Medlemsförteckning

Det är dags att se över och uppdatera medlemsförteckningen. Cajsa kommer att ha med sig en utskrift av den senaste förteckningen till nästa repetition så att var och en kan se över att sina adressuppgifter stämmer.

 

Kommande spelningar

Inbokade spelningar under våren så här långt är den 17:e maj på Solliden och den 16:e Juni vid polisskolans avslutningsceremoni i Stadshuset. Den spelningen, 16:e juni, ligger ovanligt sent på spelåret men är nog en av de viktigaste spelningarna vi har haft på länge. Polisskolan har flyttat från Sörentorp till Mälardalens högskola och det är en helt ny organisation som har hand om avslutningsceremonierna. Det är viktigt att vi är med från början och etablerar oss som ”husband” för kommande avslutningar. Dessa spelningar utgör onekligen en grundplåt i kårens ekonomi, vilket ger oss möjligheter till att ordna egna konserter och resor. Som sagt en väldigt viktig spelning för kåren som det vore bra att alla gör så mycket dom kan för att komma loss och medverka vid!

 

Dessutom jobbar vi på ytterligare några spelningar. Vi har kontakt med Hågelby Gård i Botkyrka och ett alternativ som har nämnts är nationaldagen den 6:e juni, inget är dock bestämt där ännu. Vi har även funderat på att arrangera en egen vårkonsert och möjliga datum för denna är 23/4 eller 7/5. Ta fram kalender och kontrollera vilket av dess datum som skulle passa er bäst. I morgon på repet stämmer vi av vilket datum som verkar vara det som fungerar bäst. Tanken är en eftermiddagskonsert, typ 16:00, så räkna med att ses vid 13, rep mellan 14 & 15 och därefter konsert.

 

Repertoar

Även repertoarrådet har haft sitt första möte. Tanken är att när vi har vårens spelningar bokade och klara skall dom ta fram en passande repertoar för dessa.

 

Hemsidan

Hemsidan är som alltid uppdaterad och där kan ni alltid hitta den senaste informationen. Ett litet tips är att man kan nå vår sida direkt genom länken http://www.polisensmusikkar.se/stockholm

och det går att hoppa direkt till våra egna lösenordskyddade sidor genom länken http://www.polisensmusikkar.se/medlem

 

Lösenordet för att komma in på våra egna sidor kan ni få av mig. Ring, maila eller fråga på repet så får ni reda på att lösenordet är det som engelsmännen kallade tyskarnas största flygaress under första världskriget ;)

 

Nya medlemmar

Vi har under året fått nya medlemmar till kåren vilket är kul. Vi hoppas på att kunna rekrytera fler så att vi framöver inte behöver vara så beroende av lejningar i samband med framträdanden. En uppmaning till var och en är att fundera på vilka musikanter man har i sin vänskapskrets och som man tror skulle kunna passa in, både socialt och spelmässigt, och som vi borde försöka värva.

 

Till sist…

Det blev ett långt brev, detta det första infobrevet, men det var mycket som jag ville få med. Vi ses i morgon för repetition och, som alltid goda mackor, goda mackor av Lido och Tony.

 

bottom of page