top of page

Infoblad nummer fyra

Reptid…

Det är måndag och klockan är nu 17:00 när jag börjar skriver detta. Egentligen skulle väl Anders ha lyft pinnen och slagit in första låten. Kanske inte idag om jag tänker efter… det är ju trots allt annandag påsk och vi skulle säkert ha haft spelledigt.

 

Våren

Som ni förstår har alla de olika uppdrag vi har haft inplanerade under våren ställts in. De tre spelningar som Byglingarne skulle ha gjort har ställts in, firandet av 17:e maj på Solliden är inställt samt buss, boende och konsert i Dalarna i maj är avbokat.

 

Det kommer närmare…

Alla blir ju drabbade på ett eller annat sätt av den nu pågående pandemin. Jag har mycket jobb och kan jobba hemma om jag vill. Min frus skomakeri är illa ut då dagskassorna är en tiondel av vad dom brukar vara, vi får se om det stöd och bidrag som utlovas kan hjälpa dom att överleva krisen, det är frågan om. Och på tal om överleva… vet inte hur det är för er men jag har drabbade i bekantskaps-kretsen som varit och är sjuka. Några personer har till och med inte klarat av sjukan utan lämnat oss, bland annat har en av medlemmarna i flygklubben i Västerås blivit ”groundad” för gott av Covid-19 (om man tillåts skämta om så allvarliga och tråkiga saker). Med tanke på att stora delar av orkestern tillhör en eller annan riskgrupp håller jag verkligen tummarna för att ni alla håller er friska. Vi får verkligen hoppas att allt snart lugnar ned sig och att vi kan återgå till någon form av normalt liv igen.

 

Framtiden

Självklart får vi hoppas på att det finns en framtid, en tid och plats efter denna pandemi då vi åter kan ses och spela tillsammans. Som ni kanske förstår ligger arbetet med orkestern i stort sett nere just nu. Vi håller kontakten med de olika arrangörer som haft oss inbokade och försöker få dem att anlita oss vid senare tillfälle. I dagsläget är det svårt att avgöra hur hösten kommer att se ut. Innan vi vet om vi kommer att kunna ses och börja repetera känns det inte som att det är någon idé att börja planera allt för mycket. Vi får helt enkelt avvakta och se framtiden an.

 

Till sist…

Glöm inte att titta in på vår hemsida då och då, vi lägger hela tiden ut aktuell information där.

 

Och snälla, snälla, snälla medlemmar…. Håll er friska!!!!!

bottom of page