top of page

Höstkonsert med Polisens Musikkår Stockholm
Gästsolist Anders Paulsson, sopransaxofon

Paulsson, Polisen och Piazzolla! Sopransax, blåsorkester och tango nuevo. Denna kanske oväntade men storslagna musikaliska kombination möter dig när Polisens musikkår Region Stockholm bjuder till höstkonsert.

 

Det är med glädje och stolthet musikkåren presenterar sin gästsolist Anders Paulsson, sopransaxofonist som har lagt världen för sina fötter. Carnegie Hall i New York, Berlin Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall i London, Palau de la Musica i Valencia, Moskvas centrum för scenkonst och Kitakyushu centrum för scenkonst i Japan är exempel på ställen där publiken har fått uppleva denne musikaliske konstnär och artist. Anders kombinerar klassisk skolning med improvisation och gränsöverskridande, och har framträtt med stora orkestrar som Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Sveriges Radios Symfoniorkester och S:t Petersburg filharmoni, med dirigenter som John Storgårds, Lü Jia, Okku Kamu, Johannes Gustavsson, Eva Ollikainen, Fabio Mastrangelo och Lan Shui och med artister som Anne Sofie von Otter, Håkan Hagegård och Gunnar Idenstam och även Alice Babs, Red Mitchell och The Real Group.

 

Lördag 14 oktober 16:00 får du chansen att uppleva honom i Eric Ericsonhallen i Stockholm, när han samarbetar med Polisens musikkår. Under ledning av Anders Söderqvist framför Anders Paulsson och musikkåren inte bara argentinsk tango av Astor Piazzolla, utan också svensk musik. Du får dessutom höra orkestern i både nya och välkända verk för blåsorkester.

Biljetter kan köpas från Billetto.se eller vid entrén på konsertdagen.

Varmt välkommen till vår höstkonsert!

bottom of page