top of page

Aktuellt

Meddelande till medlemmarna

Hemsidan uppdaterad

22 februari 2021 15:51:22

Hemsidan uppdaterad

Nu har vi gjort en uppdatering av hemsidan. De olika listor vi tidigare har använt för att visa kommande spelningar, aktuella händelser m.m. har gjorts om så vi har varit tvugna att göra om en hel del. Allt är inte klart ännu men vi jobbar på det.

A hope for the future!

21 februari 2021 17:04:25

A hope for the future!

‘A Hope for the Future’ was written as a tribute to the true frontline heroes around the globe, health care specialists dealing with the Covid-19 pandemic!

Infoblad nummer fyra

21 februari 2021 17:04:25

Infoblad nummer fyra

Reptid…

Det är måndag och klockan är nu 17:00 när jag börjar skriver detta. Egentligen skulle väl Anders ha lyft pinnen och slagit in första låten. Kanske inte idag om jag tänker efter… det är ju trots allt annandag påsk och vi skulle säkert ha haft spelledigt.

 

Våren

Som ni förstår har alla de olika uppdrag vi har haft inplanerade under våren ställts in. De tre spelningar som Byglingarne skulle ha gjort har ställts in, firandet av 17:e maj på Solliden är inställt samt buss, boende och konsert i Dalarna i maj är avbokat.

 

Det kommer närmare…

Alla blir ju drabbade på ett eller annat sätt av den nu pågående pandemin. Jag har mycket jobb och kan jobba hemma om jag vill. Min frus skomakeri är illa ut då dagskassorna är en tiondel av vad dom brukar vara, vi får se om det stöd och bidrag som utlovas kan hjälpa dom att överleva krisen, det är frågan om. Och på tal om överleva… vet inte hur det är för er men jag har drabbade i bekantskaps-kretsen som varit och är sjuka. Några personer har till och med inte klarat av sjukan utan lämnat oss, bland annat har en av medlemmarna i flygklubben i Västerås blivit ”groundad” för gott av Covid-19 (om man tillåts skämta om så allvarliga och tråkiga saker). Med tanke på att stora delar av orkestern tillhör en eller annan riskgrupp håller jag verkligen tummarna för att ni alla håller er friska. Vi får verkligen hoppas att allt snart lugnar ned sig och att vi kan återgå till någon form av normalt liv igen.

 

Framtiden

Självklart får vi hoppas på att det finns en framtid, en tid och plats efter denna pandemi då vi åter kan ses och spela tillsammans. Som ni kanske förstår ligger arbetet med orkestern i stort sett nere just nu. Vi håller kontakten med de olika arrangörer som haft oss inbokade och försöker få dem att anlita oss vid senare tillfälle. I dagsläget är det svårt att avgöra hur hösten kommer att se ut. Innan vi vet om vi kommer att kunna ses och börja repetera känns det inte som att det är någon idé att börja planera allt för mycket. Vi får helt enkelt avvakta och se framtiden an.

 

Till sist…

Glöm inte att titta in på vår hemsida då och då, vi lägger hela tiden ut aktuell information där.

 

Och snälla, snälla, snälla medlemmar…. Håll er friska!!!!!

Det finns en framtid!

21 februari 2021 17:04:25

Det finns en framtid!

Med facit i hand på utvecklingen av Corona, så här långt, känns det som att vi gjorde ett klokt beslut i att ställa in vår verksamhet. Vi håller alla tummarna just nu att sjukvården skall klara av den kommande belastningen och vi bör alla skänka en tacksamhetens  tanke till dom som jobbar inom vården just nu. Vi har ju en hjältinna i kåren, Cajsa, som verkligen strider i första linjen som intensivvårdssjuksköterska på Huddinge sjukhus. Kan inte nog uttrycka den tacksamhet som vi säkert alla känner för det arbete som hon och hennes kollegor utför.

I dagsläget finns det väl inte mycket som talar för att vi får återgå till ett normalt socialt liv innan sommaren. Risken är nog stor att vi inte kommer att spela mer tillsammans på den här sidan sommaren. Vi skall dok inte kasta in handduken ännu utan alla är säkert spelsugna och vill komma igång igen.

Det finns dock ljus i mörkret och det kommer så klart att finnas en framtid för musikkåren efter den här pandemin. Om läget under April månad vänder så att det på något sätt under maj skulle vara möjligt att träffas och börja repetera finns möjligheten att genomföra konserten i Södertälje den 16:e maj, dagen innan firandet av Norges nationaldag på Solliden. Datumet och kyrkan är bokat, utifall det skulle vara möjligt att genomföra en konsert då. Vi avvaktar så länge och ser tiden an.

Som avslutning vill vi komma med lite goda nyheter. Boka in den 4-5 maj nästa år,2021. Då skall Nordiska polisförbundet fira sitt 100-års jubileum. Troligen blir det stort firande den 4:e på Bergendahls Konferenscenter i Sollentuna och vi är tillsammans med körerna inbjudna att medverka.

Infoblad 3 (Corona/Covid-19)

21 februari 2021 17:04:25

Infoblad 3 (Corona/Covid-19)

Corona/Covid-19

Styrelsen bevakar kontinuerligt utvecklingen vad gäll spridningen av det nya viruset.  I skrivande stund sitter vi still i båten och tar en dag i sänder.  Vi lyssnar på den information som ges och följer de riktlinjer som meddelas från myndigheterna.

 

Kommande repetition

När det gäller måndagens repetition så räknar vi med att den blir av. Skulle dock läget förändras så att vi bestämmer oss för att ställa in repetitionen så meddelas detta under söndagen. Om vi bestämmer oss för att repetera är det i slutändan självklart upp till var och en att fatta ett eget beslutet om man ämnar komma eller om man vill stå över. Meddela om ni inte tänker komma, så vi vet om vi är spelbara eller inte.

 

Konserten den 28:e mars.

Vi har under förmiddagen varit i kontakt med Frälsningsarmén i Södertälje angående den kommande konserten. Tillsammans har vi kommit fram till att vi avvaktar myndigheternas beslut ang. samlingar av människor innan vi bestämmer om vi skall genomföra konserten eller inte. Vi ligger lågt ett tag till, håller oss uppdaterade och har kontakt med varandra.

 

Hög medelålder i orkestern

Vi måste betänka att vi i orkestern har 6st som är över 80, 9st över 70 och 13st över 60. Med andra ord är det många som faller inom kategorin för den riskgrupp som har drabbas hårdast vid en eventuell infektion. Vi bör alla vara väldigt försiktiga och undvika att i onödan utsätta oss för risken att bli infekterade.

Kommande spelningar

21 februari 2021 17:04:25

Kommande spelningar

Våren börjar se riktigt bra ut vad gäller spelningar. Hela kåren har tre inbokade jobb än så länge, vårkonserten den 28:e mars, Bjursås kyrka den 3:e maj samt firandet av Norges nationaldag den 17:e maj på Solliden. Solliden spelningen bekräftades av norrmännen nu i veckan.

Dessutom har septetten Byglingarne fyra inbokade spelningar framöver. 19/3 Lunchspelning på SÄPO , 21/4 mingelmusik när Polishögskolan bjuder in representanter från olika beskickningar i Stockholm, 11/6 en sommarkonsert i Sköldinge kyrka samt 11/08 medverkan vid invigningen av Kulturveckan.

Infoblad 2

21 februari 2021 17:04:25

Infoblad 2

Info nr 2:    2020-02-09

 

Hej!

 

Här kommer infoblad med senaste nytt. Det är både bra och dåliga nyheter.

 

Vårkonsert

Det har dykt upp en hel del problem med vår planerade konsert i Södertälje den 14:e mars. I diskussionen mellan kåren och frälsis i Södertälje har det uppstått ett missförstånd om vilket datum som är bokat. Dom har uppfattat det som att vi skall ha konserten den 21:a mars medans vi hela tiden har pratat om den 14:e. Detta eftersom bland annat Anders inte kan den 21:a, svårt att ha konsert utan dirigent.

Efter lite förhandlande fram och tillbaka inom styrelsen och med FA i södertälje har vi kommit fram till att vi försöker senarelägga konserten med två veckor. Nytt datum för konserten är alltså lördagen den 28:e mars i Södertälje. Trolig tid är 15 eller 16. I morgon på repet kommer det att finnas en ny spelorder att fylla i. Kontrollera under kvällen och morgondagen huruvida ni kan ställa upp den 28:e. Vet ni att ni inte kommer i morgon måste ni så fort som möjligt lämna besked om ni kan vara med. Maila, sms:a, ring, skicka morse, röksignaler eller vad som helst, lämna besked så fort som möjligt.

  

Konsert lördag 2020-03-28 Södertälje, Frälsningsarmén

 

Resa 1-3 maj.

Efter att ha utvärderat de olika alternativen för resa, boende, mat m.m. har vi beslutat vi satsar på att komma iväg på resan. Vi kommer att bo, äta och spela på Skiicenter i Bjursås. Som boendealternativ finns det lägenheter som består av ett dubbelrum, ett enkelrum, toa, dusch och bastu. Dessutom finns det lite enklare stugor som man kan bo helt ensam i, om man har krav på detta. Anmälningslistor för de olika alternativen och ev. kostnader kommer att framgå på dessa listor.

 

Årsmötet den 17:e februari.

Måndagen den 17:e februari kommer årsmöte för föreningen hållas i replokalen med start 17:00. Efter mötet kommer det som alltid att bjudas på enklare förtäring och dryck. Anmälningslista kommer att finnas i morgon. Samma sak där, om ni inte kommer på repet i morgon måste ni höra av er och meddela om ni kommer eller inte.

 

Till sist…

Glöm inte att titta in på vår hemsida då och då, vi lägger hela tiden ut aktuell information där.

Vi ses på måndag!

 

Besök och konsert

21 februari 2021 17:04:25

Besök och konsert

Idag, 20/1, kommer vi att få besök av Andreas Forsman från Orkesterförbundet. Han skall prata om ljud och hur vi kan förbättra vår repetitionslokal.

Sen kan ni boka in lördagen den 14:e mars, då skall vi ha en egen konsert i Södertälje i Frälsningsarméns lokal/kyrka. Tiden är inte spikad men räkna med eftermiddagen, typ 16:00 till 18:00.

 

 

Terminsstart

21 februari 2021 17:04:25

Terminsstart

Nu är det dags att damma av lurarna, smörja ventilerna, lägga rören i blöt och få fart på ambisen, på måndag börjar vi repetera igen. Som vanligt ses vi i replokalen uppvärmda och klara när Anders slår in den första låten 17:00, han har lovat att inte slå av efter några takter utan vi skall få spela hela 😉

 

Styrelsen har jobbat under ledigheten med planeringen av vårens aktiviteter och förutom att norrmännen redan nu ser fram mot att få höra oss den 17:e maj, som i år är på en söndag, har vi en turné inplanerat till Dalarna första helgen i Maj. Detta informerades om redan innan jul.

 

SOF

Musikkåren har blivit medlem i Sveriges Orkesterförbund, http://www.orkester.nu, vilket bland annat innebär att alla medlemmar kommer få tidningen Musikant hemskickad fyra gånger per år, samt att vi kommer att kunna handla noter, mappar mm. hos dem för ett rabatterat pris. Dessutom kommer kåren kunna låna noter ut deras notbibliotek samt möjlighet att delta på deras kurser och evenemang.

 

Med öra för orkester

En av de satsningar som SOF har gjort är ett projekt som handlar om hur man kan få till en bra repetitionsmiljö för att undvika hörselskador o dyl. Inom ramen för detta projekt har man utbildat så kallade ljudskyddsombud som man kan använda sig av. Vi har bokat in Andreas Forsman, som är ljudskyddsombud och ansvarig för Stockholmsregionen, till repetitionen den 20:e januari för en föreläsning. Det är flera som jag har pratat med som berättat att dom haft motsvarande besök i andra orkestrar och att det varit väldigt lärorikt och nyttigt. För de som vill finns det en hel del att läsa om det på deras hemsida http://www.orkesterora.nu/

 

Årsmöte den 17:e februari.

Måndagen den 17:e februari kommer årsmöte för föreningen hållas i replokalen med start 17:00. Efter mötet kommer det som alltid att bjudas på enklare förtäring och dryck. Förslag till motioner att behandlas av årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 14 dagar före årsmötet.

 

Bjursås den 1-3:e maj

Vi jobbar med att få allt på plats vad gäller resan till Bjursås i Dalarna. Vi har fått en spelning i Bjursås kyrka den 3:e maj på eftermiddagen och möjlighet att öva lite i kyrkan mellan gudstjänsten och vår konsert. Vi har ännu inte bestämt vilken tid konserten skall börja eftersom vi inte riktigt vet när vi kan komma in i kyrkan. Tanken är dock att den skall starta så tidigt som möjligt så att vi kan komma iväg hem till Stockholm i tid och inte komma hem mitt i natten.

 

Inkvarteringen blir antingen i Falun på hotell eller i stugbyn som tillhör Skicenter i Bjursås. Vi har bett om priser från båda håll och försöker få dem att ge oss billig övernattning som möjligt. Bor vi i Falun har vi ca. 15 km till övningslokalen i Bjursås men ett bekvämare boende. Om vi bor i Bjursås slipper vi den resan men bor och äter o andra sidan lite enklare. Vi jobbar på båda alternativen och priset kommer att få avgöra en hel del. Som det ekonomiska läget ser ut nu kommer kåren att bjuda alla på resa, övernattning och mat. Som vanligt tillkommer troligen en avgift om man vill ha enkelrum.

 

Räkna med avfärd från Stockholm fredagen den 1:a maj vid 15:30 och hemkomst på söndagen senast 22. På måndag kommer det att finnas en spelorder för resan som alla får fylla i. Det allra viktigaste är att ni som redan nu vet att absolut inte kan åka med meddelar detta så vi vet hur vi skall lägga upp planeringen.

 

Medaljutdelningen

21 februari 2021 17:04:25

Medaljutdelningen

Hemsidan är nu uppdaterad och information om spelningen vid medaljutdelningen är inlagd.

Hantverket i Stadshuset på onsdag

21 februari 2021 17:04:25

Hantverket i Stadshuset på onsdag

Följande tider gäller:

15:15 Samling för att packa transporten.

15:45 Avresa

16:15 Samling för samtliga i stadshuset

Gemensam riggning av scenen!

17:00 Vi börjar spela samlingsmusik

18:00 Paus – Mackor och dryck finns

18:05 – 18:25 Brasskvintett spelar lättare underhållningsmusik.

18:30 Ceremonin börjar. Det är även i år många som får brev så det kommer att ta tid. Vi kommer att spela fanfarer, 8st, vilket framgår av utdelat program.


Som vanligt gäller att alla ser till att ha ordning på klädsel, noter m.m. Det är önsvärt att vi inte springer av och på scenen under tiden för utdelning av brev. ”Måste man, så måste man” men försök att klara av det i pausen innan 😉
 

 Repetitionsstart den 19:e augusti!

21 februari 2021 17:04:25

Repetitionsstart den 19:e augusti!

Hej allihop!

Det här är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men det är, kanske, slutet på början av sommaren!

 

Och på grund av det är det dags att börja fundera på att leta fram sin lur, borsta bort dammet, smörja ventiler, klaffar, drag och spänna trumskinnen.

 

Måndagen den 19:e augusti börjar vi höstens repetitioner. Som alltid 17:00 i polishuset Kungsholmen.

 

Styrelsen kommer innan dess ha ett möte och planera in höstens aktiviteter. Håll ögonen öppna på information här på hemsidan och kommande mejl.

bottom of page